Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μπάσκετ: Έκλεισε τον Άλαν Άντερσον η Μπαρτσελόνα

Ο Άλαν Άντερσον είχε δεχθεί προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες (ανάμεσα στις οποίες και ο Ολυμπιακός). Αρνήθηκε ελέω...
ΝΒΑ, αλλά κατέληξε στο NBDL. Η Μπαρτσελόνα όμως τον έκανε δικό της.
Ο Αμερικάνος φόργουορντ που ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στη Μακάμπι απέρριψε αρκετές προτάσεις περιμένοντας μια καλή πρόταση από το ΝΒΑ, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε εξετάσει αρκετά σοβαρά την περίπτωση του Άντερσον όταν χάθηκε ο Μπιέλιτσα, αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε. Ενδιαφέρον είχαν εκφράσει και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες με τη Σιένα να είχε φθάσει αρκετά κοντά σε αυτόν.
Εντέλει, συμφώνησε με τους Νew Mexico του NBDL και πληρώνεται με 1.600 ευρώ τον μήνα υπογράφοντας συνολικό συμβόλαιο ύψους 25.000 δολαρίων (19.000 ευρώ). Το όνομά του ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο για την Μπαρτσελόνα, η οποία τις τελευταίες μέρες κινήθηκε έντονα για την απόκτησή του και τον έκανε δικό της το βράδυ της Κυριακής.
Ο Άλαν Άντερσον μοιάζει αρκετά με τον Πιτ Μάικλ αγωνιστικά και έτσι ο Πασκουάλ ζήτησε την απόκτησή του για να μην περιμένει την επιστροφή στη δράση του παίκτη του, που αναμένεται να γίνει γύρω στον Φεβρουάριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ οι Καταλανοί συμφώνησαν μαζί του καταθέτοντάς του με μια πρόταση ύψους 50.000 ευρώ τον μήνα συν 22.700 ευρώ που απαιτούνται για να λυθεί το συμβόλαιό του με τους New Mexico.
πηγή gazzetta.gr