Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του κολομβιανού στρατού στους αντάρτες!


Μια μέθοδο εμποτισμένη από το πνεύμα των ημερών, σκαρφίστηκε ο κολομβιανός στρατός προκειμένου να πείσει τους αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα τους, ενόσω οι πολεμικές...
συγκρούσεις μαίνονται εδώ και δεκαετίες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 25 μέτρων τοποθετήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις του κολομβιανού στρατού σε περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες της Farc, με 2.000 λαμπιόνια που λειτουργούν με ανιχνευτές κίνησης ώστε να ανάβουν όταν θα το πλησιάσουν οι αντάρτες και να δημιουργείται… η κατάλληλη ατμόσφαιρα!


Όπως ανακοίνωσε ο στρατός, θα τοποθετηθούν με ειδικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας πολεμικά ελικόπτερα ακόμη 9 δέντρα σε ελεγχόμενες από τους αντάρτες περιοχές ώστε να περαστεί το μήνυμα ότι τα Χριστούγεννα είναι μια καλή περίοδος για να παρατήσουν την ένοπλη μάχη!


Το μοτό της «Επιχείρησης Χριστούγεννα», όπως ονομάστηκε, είναι «Αν τα Χριστούγεννα μπορούν να έρθουν στη ζούγκλα, τότε κι εσείς μπορεί να πάτε σπίτι σας».

Τα τελευταία χρόνια οι αντάρτες έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής τους, αφού οι περισσότεροι ηγέτες τους έχουν σκοτωθεί ενώ μόνο φέτος δόθηκε αμνηστία σε 2.000 μαχητές που παρέδωσαν οικειοθελώς τα όπλα. Παρόλα αυτά η Farc παραμένει ακόμη υπολογίσιμη δύναμη, ειδικά στην κολομβιανή ύπαιθρο.

zougla